10 fordeler med å jobbe som vikar

Isabelle Lund | 6.11.2018

Uttrykket «bare en vikar» burde avskaffes. Å være midlertidig ansatt gir langt flere fordeler enn mange tror.

Ferdighetsutvikling

Midlertidige oppdrag gir kandidatene et bredt spekter av muligheter, erfaring og kompetanseutvikling. Du kan ta oppgaver som vil utvide din kompetanse, teste ut ulike bransjer og finpusse på ferdigheter og erfaringer, noe som vil gjøre deg mer attraktiv og anvendelig i fremtiden.

Bygg nettverket ditt

På hvert midlertidige oppdrag møter du nye fagfolk på ditt felt. Dette gjør at du kan bygge ditt profesjonelle nettverk, noe som kan være uvurderlig når du vil lære om fremtidige midlertidige oppgaver eller faste roller.

Forlengelse av oppdrag

De fleste midlertidige oppdrag har en sluttdato, men disse kan ofte forlenges. Flere arbeidsgivere ansetter noen som vikar for å teste ut arbeidskraft. Vikariater som skyldes sykefravær blir gjerne forlenget etter som sykemeldingen utvides. I tillegg fører ofte en midlertidig oppgave til en permanent rolle. Thomas fikk fast jobb som vikar hos oss. 

Balanse mellom jobb og fritid

Ved å være midlertidig ansatt kan du velge når du vil jobb, slik at du får maksimal kontroll over arbeid og fritid. Du kan f.eks. jobbe i 3 måneder, dra en måned til Spania eller ta sommerferie når Norge er på sitt varmeste, istedenfor å være bundet av en fast arbeidsgivers ønske om ferieavvikling. Asfaltarbeidere jobber f.eks. i sesong og har flere måneder med fri når sesongen er avsluttet. Isabelle Lund jobber som rekrutterer hos oss og prøvde en dag som asfaltarbeider. 

Høyere timelønn for vikarer

Ofte er timelønna for deg som jobber som vikar høyere enn timelønna for faste stillinger på samme nivå. Midlertidige oppdrag gir oftere høyere timepris, og bonuser eller andre fordeler knyttet til en fast rolle er sjeldne. En rekrutteringsekspert kan gi råd om gjeldende lønn for midlertidige oppdrag.

Vikarer er populære hos arbeidsgivere

Vikarer er populære hos arbeidsgivere, siden midlertidige oppdrag hjelper virksomheten fremover ved å ta toppene i perioder med stor arbeidsbelastning, få jobben gjort i sykemeldtes fravær og opprettholde en viss fleksibilitet for fremtiden. Som vikar sørger du for å holde hjulene i gang hos bedriften også i vanskelige perioder.

Et lite råd helt til slutt

Det er viktig at kandidater som vurderer midlertidige oppdrag er fleksible. Som vikar må du være villig til å flytte fra oppgave til oppgave og arbeidsplass til arbeidsplass. Denne konstante endringen, pluss mangelen på garantert pågående arbeid, er ikke for alle. Du må også være tilpasningsdyktig, kunne raskt passe inn i nye miljøer og lære fort – ferdigheter som bare blir mer og mer viktig.

Mer om emnet

Blogger

Alle blogger
Kontakt