Få jobb gjennom bemanningsbyrå – 5 tips

Marius Runde | 16.10.2017

Alle må starte et sted. Vil du finne en jobb via bemanningsbyrå, men er usikker på om det i det hele tatt er noe for deg? Les hvordan vi kan hjelpe deg.

 Hvem kan få jobb som vikar?

«Jeg er bare vikar, jeg». Har du noen gang hørt noen si det? Vi synes jo at ”bare” kan sløyfes. Du kan egentlig erstatte alle benevnelsene vikar, ansatt i midlertidig stilling, på engasjement og «i prosjekt» med to korte ord: i jobb. Arbeidsmarkedet endrer seg, bransjer forsvinner, nye jobber blir skapt raskere enn du kan si robot. Noe av det smarteste du kan gjøre som arbeidstaker er å lære deg nye ting. Og det gjør du best når du er i jobb. Visste du at bemanningsbransjen hvert år hjelper 80.000 til å få en fot innafor?

Hvordan kan du få jobb gjennom oss?

For noen kan det være skummelt å ta den første telefonen til et bemanningsbyrå, fordi de ikke vet hva som venter i den andre enden. Da er det fint å vite at det er mange måter du kan nå oss på.  1) Du kan søke på noe vi allerede har lagt ut. 2) Du finner ingen stillinger som passer. Send oss en melding på Messenger eller mail. Selv om du kan ting som ikke passer på et A4-ark, kan det godt hende vi har andre stillinger hvor du passer helt perfekt. 3) Ta med en CV og gå innom kontoret vårt.

Hva skal jeg gjøre dersom jeg har søkt på en jobb – og ikke hører noe?

Ikke vær redd for å ”plage” oss. Husk at vår jobb er å finne en jobb til deg, og at du hjelper oss dersom du minner oss på at du finnes. Selvfølgelig innenfor rimelighetens grenser. Men dersom du har søkt på en jobb og ikke hørt noe på én uke, er det helt innafor å ta en telefon til den av oss som er ansvarlig for stillingen. Kanskje har du ny informasjon som vi kan ta videre til kunden vi bemanner for? Det er du som kjenner deg selv best, og i løpet av prosessen som jobbsøker blir du ofte bedre kjent med deg selv.

Hvordan vet jeg at dere er en seriøs aktør?

Som i de fleste andre bransjer, finnes det også useriøse aktører i bemanningsbransjen. Dessverre. Så hvordan vet du at vi er en av «the good guys»? Vi ble nylig godkjent som revidert arbeidsgiver – og for oss betyr det enormt mye. En revidert arbeidsgiver er en bemanningsbedrift som er medlem i NHO Service og som har underlagt seg ekstern revisjon av sin profesjonalitet som arbeidsgiver. NHO Service har utviklet kriteriene i ordningen i dialog med bransjen og Arbeidstilsynet.

Revidert Arbeidsgiver dokumenterer at vi er en seriøs arbeidsgiver. Følgende områder gjennomgår revisjon:

  • Ansettelseskontrakter
  • Vurdering av risikoforhold hos innleier
  • Avklart ansvar for HMS, arbeidstid, lønn, overtidsbetaling,
  • Lønnsplikt ved avslutning av oppdrag, sykepenger,
  • Oppfølgning av langtidssykemeldte samt stillingsvernet

Les mer om kvalitetsstempelet revidert arbeidsgiver hos NHO Service

Hva er fordelene med å få jobb gjennom et bemanningsbyrå?

Før du kontakter oss kan det være lurt å ha tenkt litt på forhånd. Hva slags arbeidstid kunne du tenke deg, hvilken lønn er akseptabel, er det bransjer du vil jobbe for/ absolutt ikke vil jobbe for? Av og til kan man trenge noen å sparre med. Da kan det være godt å ha noen som kan se på CV-en og kompetansen din med et friskt blikk. Vi har også oversikt over jobber som ikke blir lyst ut noe sted. Når du er ansatt hos oss, leter vi selvsagt etter en ny jobb til deg hvis du er i et oppdrag som nærmer seg slutten. Og er fast jobb målet, øker statusen «i jobb» sjansen for at du når det målet.

Sees vi?

Mer om emnet

Blogger

Alle blogger
Kontakt