Rett fra førstegangstjenesten til første jobb på én uke

Thomas Olsen fikk sin aller første jobb gjennom Barona rett etter militæret. Da hadde han kun truckførerbevis i lomma. Nå kjører han truck for Doka, en av verdens største utleieselskaper for industrien og holder på å få kontroll på 1,4 millioner industriartikler.

Etter avtjent førstegangstjeneste, søkte Thomas mange jobber, og ble etterhvert lei av å skrive søknader. Via tilfeldigheter fant han Barona og fant ut at det holdt å skrive en generell eller åpen søknad. Etter det rullet snøballen raskt.

-Det var så lett! Jeg skrev én søknad. De ringte meg på en tirsdag, jeg var på intervju på onsdag, fikk arbeidsklær på fredag og starta her på mandag neste uke.Arbeidsgiver var til å begynne med skeptisk til å ansette noen med såpass lite erfaring og så for seg en ansatt i 30-årene, men ble overbevist om å gi ivrige Thomas en sjanse.

«Hva skal jeg starte med»?

-Dette var jo min første jobb, og jeg jeg ble kasta rett ut i det. Jeg spurte bare: hva skal jeg starte med? De første 10 minuttene visste han ikke hva jeg skulle gjøre, men siden det var i januar, ble han satt raskt i gang med å måke snø. Noe han brukte hele dager på, før han til slutt ble satt på sin første test. Da han sa til arbeidsleder at han vurderte å gå tilbake til militæret, bestemte de seg nemlig for å teste han. De satte han på «retur» alene.

140 millioner industriartikler

Thomas peker ut mot den gigantiske oppstillingsplassen og smiler. Alt utstyret som Doka leier ut må returneres etter bruk. Det ble Thomas jobb å se over at ikke noe var ødelagt eller mangler. Han tok blant annet bilder av alt som kom inn. Tilsammen har Doka noe sånt som 1,4 millioner artikler som man skal ha styr på, så potensialet for læring er med andre ord stort.

-Det er ganske utfordrende å jobbe her, det er mye man på holde kontroll på. Man må jobbe med seg selv for å ha kontroll, prøve å være våken i hodet. Samtidig er jobben fysisk krevende og du må tåle å løfte litt, forteller han.

Tøff bak trucken

Hvordan gikk testen?

-Tydeligvis ikke så dårlig, for jeg fikk fast jobb her, som en av de første som var ute i oppdrag! Det sto mellom han og alle de andre innleide ansatte. Med fast jobb i boks, slapp han å dra på flere opptak i militæret og kunne fokusere på å få til jobben. Han synes det morsomste er å kjøre truck og å lære nye ting. Den første gangen han skulle kjøre truck, var han litt usikker på om han torde,  men kollegaen Haruna tvang han ved å si at den eneste måten å lære på var å gjøre det. Hoppe i det. Noe Thomas gjorde. Nå navigerer han like lett med trucken og flytter tonnevis av utsyr som om det skulle vært en lekebil, bare at han sitter i den selv og styrer alt.

-Jeg synes jeg har gjort mye feil, men jeg prøver å kjøre raskt, og så har jeg blitt mye bedre på å kjøre truck!

Kollegene er han fornøyd med, med mange morsomme folk og lov til å synge på jobb, noen en av kollegene hans også gjør. Og han lurer på noe, f.eks. hvordan timene skal registreres, ringer han Marius eller Espen eller noen andre i Barona.

Skift = fri på fredag

Ikke alle er like positive til å jobbe skift, men Thomas trives veldig godt med å gjøre det. At læringskurven ble bratt, er mye takket være ekstrajobbing, tror han:
– Jeg har jobbet mange sene kvelder og overtid, og det har også bidratt til at jeg har lært mye mer på kortere tid. Det som er bra med å jobbe skift, er at du får fri hver fredag, du får litt mer i timen, og du jobber 32 timer og får fortsatt betalt for full uke. Han synes selv at han har gjort mange feil underveis, men det er jo sånn man lærer:

-Man lærer litt hver dag, og til slutt klarer man mer og mer alene. Og hver dag er det noe nytt som jeg aldri har sett før. Thomas har all grunn til å være fornøyd med sin første jobb.

Sjekk våre ledige stillinger

Eller få tips til hvordan du skriver en åpen søknad!

 

Mer om emnet

Blogger

Alle blogger
Kontakt