Gjør 5 enkle grep for at din CV skal komme i JA-bunken

Marius Runde | 4.9.2017

Vi har alle vært der, prøvd å komprimere alt vi er og alt vi kan til et par A4-sider. Her deler vi 5 tips til hvordan du raskt kan skrive en CV som rekrutterere vil bli glade av å lese.

1) Les stillingsannonsen nøye – spar deg selv for tid

En stillingsannonse er en slags forespørsel:
Finnes du som kan utføre disse arbeidsoppgavene?
Har du de egenskapene som trengs? Underforstått: Kan vi snart ringe en av arbeidsgiverne og si at vi har funnet noen som passer? Si ja, vær så snill!
Hvis du allerede har en CV klar, trenger du kanskje ikke gjøre så mange endringer. Men se etter formuleringer som f.eks.: krav til deg som søker”, egenskaper og sertifikater. Sørg for at du svarer på disse. Står det at du trenger diverse sertifikater, ha for all del med dem.  CV er en del av deg, på lik linje med annen personlig merkevarebygging.

Les om i Barona-bloggen om hvordan du kan bygge personlig merkevare i en uke.

2) Spør andre om CV-råd – og hør på de som er gode

Hvis dette er din første CV eller du er litt rusten på skriving, er det ingen krise. Start med å bruke en mal.  Googler du maler for CV-oppsett får du opp mange og dessverre motstridende råd.  Vårt råd til deg er å gjøre det enkelt. Start med én mal uten alt for mye dilldall: hos nav. no finner du f.eks. enkle og greie maler .
Du kan alltids utbrodere mer senere. Du kan også ringe en venn. Bare ikke spør mora di om å komme med tips til CV-en din, for hun er som regel ikke særlig objektiv. Du risikerer dessuten en ganske lang utredning om dine ferdigheter på diverse arenaer som ikke har med jobb å gjøre. Det kan godt hende at du gjorde en strålende innsats som håndballtrener for Jenter 14 i Holmsbu. Men igjen, hvor relevant er det for f. eks. en stilling som stillasmontør?

3) Rydd i CV-en din en gang for alle

Like viktig som relevans er ryddighet. Ingenting gjør oss rekrutteringskonsulenter gladere enn et ryddig oppsett. Ok, nesten ingenting. Du har sikkert hørt uttrykket å ikke se skogen for bare trær? Hvis du tror du skal pynte på CV-en med masse små og artige skrifttyper, risikerer du at vi ikke legger merke til alle bra tingene du har gjort. Generelt sett lønner det seg å dele inn CV-en i overskrifter/kategorier og mellomtitler. Skill mellom relevant erfaring og annen erfaring. Hvis du har hatt en stilling som er spesielt relevant for jobben du søker, beskriv gjerne hva du gjorde med 1-2 setninger. Det er ikke alltid så lett for oss å vite hva som ligger i en tittel. Og husk å sette opp når du jobbet i de aktuelle stillingene.
Følg oss på Facebook for å få innblikk i hvordan det er å jobbe for Barona.

4) Gjenbruk elementer fra CV-en i søknadsbrevet

Så, du sitter med det ferdige produktet ditt i hendene. Du er ganske stolt og klar for å skrive søknadsbrevet. Her er det en del som sliter seg ut før de har kommet på intervju, og skriver ned alt de kommer på. Mens andre igjen ikke skriver noe som helst, men stoler på at CV-en taler for seg selv. Legg deg heller et sted i midten. Skriv 1/3 side hvor du forteller hvorfor du vil ha jobben og hva du kan tilby. Bruk elementer fra CV-en din.

5) Lær deg CV-en din – også det som ikke står på den

Det virker kanskje som merarbeid, men å tilpasse CV-en til en konkret jobb, er en ypperlig måte å forberede seg til et senere intervju. Finnes det noe som du ikke har satt på CV-en? Ta vare på det i et eget dokument, drodle det ned på blokka eller bruk f.eks. Evernote på mobilen. Fordelen med å kontakte et bemanningsbyrå som Barona er at vi har oversikt over andre ledige stillinger, ikke bare den stillingen du har søkt på. Får du ikke denne jobben, kan det hende vi har noe annet på lager. Med en ryddig CV, får vi raskere oversikt over hva du kan. Plutselig er det deg vi ringer for å si: ” Vet du hva? Du fikk jobben”!

Mer om emnet

Blogger

Alle blogger
Kontakt