Slik lager du en aktiv CV

Jarkko Rinne | 20.11.2018

På CV-en din og i en samtale med en rekrutterer er det dine prestasjoner og resultater som teller. Vi vil ha bevis på at du har gjort tidligere jobber godt. Handlingsverb er en måte å bevise dette.

Tross alt kan alle si at de er innovative. Men ikke alle kan si at de har designet og levert et nytt onlinesystem som økte salget med 15 prosent de første seks månedene. Det motsatte av aktivt språk er passivt. Det gjør seg ganske dårlig på en CV, også fordi det er vanskeligere å lese.

Bruk handlingsverb

En av de enkleste måtene å få frem prestasjoner i erfaringsdelen i CV-en er å bruke såkalte handlingsverb. Verb tvinger deg til å inkludere resultater og prestasjoner. Det er et enkelt triks som sikrer at du fremhever dine styrker, i stedet for å bare liste dem opp en etter en.

Her er noen eksempler på gode handlingsverb:

• I stedet for å skrive at du var ansvarlig for et team, prøv verb som «styrte», «ledet», «motiverte», «rekrutterte» eller «satte sammen». «Jeg satte sammen og motiverte et lag med fem medarbeidere som underpresterte. Etter ett år hadde vår omsetning økt med 55%.»

• Bruk handlingsverb som «skrev», «publiserte» eller «redigerte», i stedet for å si at du har sterke kommunikasjonsevner. I motsetning til å skrive at du har gode organisasjonsferdigheter, prøv ‘fremmet’, ‘kooordinerte’ eller fasiliterte.

• I stedet for å skrive at du alltid har oppnådd dine mål, prøv ‘nådde’ eller ‘overgikk’. Husk at disse handlingsverbene gir et konkret eksempel på en suksess. Dette vil gjøre at din CV skiller seg ut og vise at du har potensial til å lykkes i en ny rolle.

Les mer om aktive verbformer hos Norsk Språkråd

Nyeste blogger

Blogger

Alle blogger
Kontakt