Slik skriver du en god åpen søknad

Marius Runde | 12.4.2018

Har du sjekket portaler over ledige stillinger og ikke funnet noe du liker? Hvorfor ikke skrive en åpen søknad. Her er noen tips til hvordan du kommer i gang.

Via åpen søknad kan du sende oss CV hvis du ønsker at vi skal kontakte deg for fremtidige stillinger. Slik kan vi finne noe som passer din erfaring, bakgrunn eller jobbønsker. Det finnes ingen «one size fits all» på jobbmarkedet, det er i stadig endring – og nye jobber dukker opp hele tiden. Noen ganger får vi også inn oppdrag raskere enn vi rekker å legge dem ut. Her er de stillingen vi HAR rukket å legge ut.

Skriv hva du vil jobbe med

Hvis du har gått ledig en stund, kan det hende at du begynner å tenke «jeg vil bare ha en jobb». Men vil du virkelig det? De fleste av jobbene vi legger ut er fulltidsjobber, det vil si at oppdragsgiver trenger noen som er villig til å bruke 1/3 av døgnet på jobb. Da bør du helst trives der. Det positive er at du ikke må finne ut alle detaljer i en jobb med én gang, men du bør ha tenkt igjennom hva du trives med. Vil du ha en jobb med mye kontakt med mennesker, er du glad i å samarbeide med andre, trives du med fysisk arbeid? Jobbsafari har en fin guide for deg som trenger litt ekstra hjelp for å finne ut hva du vil.

Men… vær også åpen for å prøve noe nytt

Vi får ofte spørsmål fra jobbsøkere som lurer på om vi trenger akkurat deres kompetanse. Siden vi jobber innenfor ganske spesifikke bransjer, har vi muligens ikke Drømmejobben inne. Fordelen med å jobbe i et bemanningsselskap som Barona, er at mange av oppdragene våre har rask oppstart og kan gi deg en sjanse til å prøve en jobb du kanskje ellers ikke ville kommet på selv(lenke).  Våre rekruttere har også nettverk blant mange ulike kunder og vet hva som kreves innenfor de bransjene vi rekrutterer til. Skikkelig usikker på hva som passer for deg? Ta interessetesten til NAV.

Skriv når du kan starte i en ny jobb

Enkelte av våre kunder ønsker kandidater som kan starte allerede neste dag, andre har oppstart litt lenger frem i tid. «Snart» og «straks» kan være ganske vide begreper, bare tenk på sanntidstabellene til NSB. Ved å spesifisere måned, uke og helst også dag for når du kan starte, er det lettere for oss å finne en aktuell jobb til deg – og du har avklart dette før et eventuelt jobbintervju. Det viser at du er ryddig og strukturert – allerede før første møte med en mulig arbeidsgiver. Fint,ikke sant?

Vær klar på hvor du vil jobbe

Det er en grunn til at det er et eget felt for adressen på CV-en. Få flere CV-tips her. (lenke) Bor du sentralt, langt ute på landet eller er du på flyttefot? Hvor lang reisevei du tåler kan være lurt å tenke igjennom. Orker du å bruke 2 timer hver vei for å komme deg til en jobb? Har du tilgang på bil slik at du kan jobbe et sted med manglende kollektivtrafikk? Kanskje passer det deg perfekt at jobben ikke ligger rett i nærheten av der du bor.

Husk kurs og sertifikater

Skriv gjerne også utfyllende informasjon om hvilke sertifikater og kurs du har. Hvis du er usikker på hva som kreves i ulike typer stillinger, anbefaler vi deg å sjekke nettsider som www.utdanning.no. Her kan du velge mellom 600 ulike yrker. Vi skjønner at du kan bli svimmel av det. Vi håper at du har blitt litt klokere av denne artikkelen. Vurderer du å sende en åpen søknad til oss? Da starter du her

Mer om emnet

Blogger

Alle blogger
Kontakt