5 ting du ikke skriver i jobbsøknaden

En jobbsøknad er ikke som andre søknader. Det er enkelte formuleringer og grep du bør unngå dersom du vil komme deg videre til intervju. Her er noen av dem.

Kun fokus på deg selv og hva du trenger i en jobbsøknad

Enkelte glemmer mottakeren i andre enden i en jobbsøknad. De skriver masse om hvorfor de vil ha jobben, men lite om hva de kan tilby. F.eks.: «Denne jobben er perfekt for meg fordi den er fleksibel og jeg derfor kan ha tid til en aktiv fritid. De som leser søknaden har derimot fokus på hva arbeidsgiver trenger, og lurer på om du har det. Du kan enkelt formulere dette annerledes ved å skrive at en fleksibel jobb er positivt, og at det selvfølgelig går begge veier.

Ha med navnet på den forrige jobben du søkte på

Dette er en ganske stygg feil. Den viser at du ikke har tatt deg bryet med å lese korrektur før du sendte av gårde søknaden, og i en jobb tyder dette på at du er slurvete og unøyaktig. Det er like fort gjort som det er lett å unngå. Du trenger bare å lese igjennom søknaden én gang. Gjerne høyt. Da får du en følelse på om søknaden flyter greit også.

Skrive alt for lang jobbsøknad

Ingen trenger å vite alt du har gjort. Er du over 40 f.eks. vil som regel frivillige verv ved siden av studiene være irrelevant. Det kan være interessant dersom du søker jobb i en frivillig organisasjon, men det hører med til unntakene. En god tommelfingerregel er å ikke skrive en søknad på mer enn én side, og en ¾ side er nok i de fleste tilfeller. Husk at en søknad kun skal vekke interesse, du bør spare noe informasjon til intervjuet. CV-nerdens tips for en fantastisk søknad finner du her. 

Lyve i jobbsøknaden

Det kan være fristende å smøre tjukt på i en søknad. Du vil jo så gjerne komme videre til intervju. Og ingen kommer noen sinne til å dobbeltsjekke alle påstander, ikke sant? Men vet du hva? Det er rett og slett ikke verdt det. Dersom det blir gjennomskuet, er det bare flaut og ubehagelig. Du fremstår som en løgner. Det kan kanskje få deg til intervju, enkelte klatrer helt til topps ved hjelp av løgner, men du vil aldri kunne slappe helt av.

En søknad full av skrivefeil

Selv om du ikke søker jobb som norsklærer eller journalist, så slår det svært negativt ut med en søknad som er stapp full av skrivefeil. Du risikerer at den som leser søknaden din henger seg opp i alle feilene fremfor hva du kan bidra med. Så hvordan sender du fra deg en mer eller mindre feilfri søknad. Bruk stavekontroll på PC-en. Har du tid, kan du også la en venn lese igjennom helt til slutt. Lykke til!

Slik skriver du en CV som rekruttere liker å lese

 

 

 

Nyeste blogger

Blogger

Alle blogger
Kontakt