Jakt på jobb via sosiale medier

Hvis du vil hjelpe arbeidsgivere å finne deg må du optimalisere profilen din på sosiale medier. Bruk søkeord i hele profilen din for å gjøre deg søkbar av arbeidsgivere. På LinkedIn kan for eksempel sammendraget, anbefalingene og anbefalingene være fylt med nøkkelord av ferdighetene du vil vise frem og din drømmejobb.

Lag en online CV

Kanaler som LinkedIn er et effektivt online CV-verktøy. Pass på at arbeidshistorikken er aktuell og bildet ditt er profesjonelt. Som med referanser, hold innlegg i tråd med drømmejobben. Vær hyggelig, hjelpsom og del innhold som du tror andre vil ha nytte av fremfor å fremheve deg selv. I sosiale medier gjelder de samme reglene som ute i det virkelige liv. Les også om hvordan oppførselen din i sosiale medier kan gi konsekvenser på jobb. 

Husk det sosiale aspektet på sosiale medier

Bruk sosiale medier som Facebook og Twitter for å lære hvilke hendelser eller arrangementer bedrifter er involvert i i din bransje eller lokalområde. Engasjer deg og få oppmerksomhet fra bedriftene du følger. Bruk sosiale medier til å koble deg til bransjeledere du normalt ikke vil ha tilgang til. Bli involvert i diskusjoner og fora for å heve profilen din.

Hold profilen din profesjonell og sikker

Skill mellom dine profesjonelle og personlige sosiale medier- profiler. Kontroller hvilken aktivitet som deles gjennom personverninnstillingene. Alt for mange har ikke noe bevisst forhold til hva de deler i sosiale medier.

Bruk din online profil til å søke jobber raskt

Bruk din sosiale medieprofil for å registrere deg for jobbvarsler; se nye jobber umiddelbart og søk før konkurrentene. I mange stillingsportaler kan du sette opp CV via LinkedInprofilen din, derfor er det viktig at den er oppdatert og i tråd med ditt CV. Ledere søker også av og til på LinkedIN før de annonserer ledige stillinger. En online CV vil hjelpe deg med å komme foran resten.Uansett om du er på nettverkstreff, messe eller forretningslunsj,  kan du refere til dine profiler i sosiale medier. Du trenger ikke lenger å bære med deg masse CV-er.

Hold deg oppdatert på hva som skjer i nettverket ditt

Bruk verktøy som Twitter for å få øyeblikkelig oppdatering på nyheter og arrangementer. Husk å tvitre mens du er på nettverksbegivenheter, konferanser eller messer med den aktuelle #hashtag for å heve profilen din hos de aktuelle bedriftene. Meld deg inn i relevante bransje- eller spesialistgrupper på ulike sosiale medier som LinkedIn eller fellesskap på Google+ for å koble deg til bransjeledere og holde deg oppdatert med forretningsnyheter. Heer kan du også finne jobbmuligheter.

Nyeste blogger

Blogger

Alle blogger
Kontakt