Jobbsøk- ut med det gamle og inn med det nye

Espen Olsen | 12.1.2018

Hva har gamle juletrær med jobbsøk å gjøre? Les mer, så finner du det ut.

Kvitt deg med det gamle rasket

Du kjenner til 13. Og 20. dag jul? Akkurat som julepynten skal ut på disse datoene, bør du også ha frister for når du skal ut på jobbsøk og oppdatere litt. Det gjelder CV, LinkedIn-profil, presentasjonsbrev og andre sosiale medier. Hæ? Må jeg rydde i de sosiale medie-profilene mine også??? Tenker du kanskje. Ja, det er en fordel – for vi sjekker også disse. Absolutt minimumsrydding er å få på plass den nyeste jobben din i ”Om” og å sjekke personverninnstillingene dine på Facebook.

Les også artikkel i The Muse om 45 måter du kan bruke sosiale medier for å finne jobb

Ikke pynt på CV-en

Pynt er koselig, bare ikke når det dreier seg om jobbsøk.  Du kan f.eks. se på CV.-en din som et fint, lite juletre. Det finnes i hovedsak tre typer: 1) Juksetreet. Dette er pynt i form av overdrivelser/løgner, og kan sammenlignes med det mest glorete plastjuletreet som finnes. Ingen tror på det. 2) Det vulgære og fæle treet: pynt i form av blinkende skrifttyper og annen artig formatering som du synes er morsomt, men som er vanskelig å lese, og gjør intervjuere irritert og 3) Det amerikanske treet: pynt i form av overlessing med masse informasjon. Usikker på hva som SKAL være med?  Gjør 5 enkle grep for at CV-en din skal havne i JA-bunken.

Vis frem dine beste to sider  

Et digert amerikansk juletre kan funke bra på et kjøpesenter. Men det er både tungt og vanskelig å få det fint. Hvis du samler alt du har gjort på CV-en, blir det mye å holde styr på når du kommer til jobbintervju. Det er ikke uten grunn at flere gir råd om å holde det så kort som mulig, maksimalt to sider. Det er mye enklere å holde 1-2 ark oppdatert enn flere, det er lett for både deg og arbeidsgiver å få oversikt over hva du kan og det viser at du kan skille ut det vesentlige fra de uvesentlige. Pluss den største bonusen: den aller beste kompetansen din får mer plass til å skinne når den ikke konkurrerer med for mye fyll. Men hvordan vet du hva du kan?

Finn en stilling du vil søke på, og Marius eller Isabelle. Vi kan rekruttering og jobbsøk- og kan hjelpe deg et steg videre.

Plukk bort det du ikke trenger

Start med å renske. Kutt ut alt som ikke er relevant for den stillingen du søker. Hva som gjelder, finner du i stillingsannonsen. For en stillasmontør er nemlig ikke bare en stillasmontør, noen arbeidsgivere krever at du må kunne snakke perfekt norsk, andre gjør det ikke.  Sett det som står under MÅ aller øverst under ”kvalifikasjoner”, sett de arbeidsoppgavene du har gjort mest også øverst under arbeidserfaringen din og skriv en oppsummering av hva du kan aller øverst i dokumentet. Og vi er klar over at ikke alle annonser nødvendigvis sier så veldig mye, men gjør så godt du kan. Bruk et bilde av deg som ikke er mer enn 2 år gammelt eller dropp bildet dersom du ikke har et nyere et. Dropper du bilde, har du plass til mer tekst.

Hvilke krav stilles for jobbene vi har inne? Se våre ledige jobber her

Godt vedlikehold er viktig

Ekte juletrær må vannes, ellers blir de grå og stygge, til og med plast-trær krever et minimum av stell. Se på kurs og annen faglig oppdatering som vedlikehold av kompetansen din. Du trenger ikke forplikte deg til et langt kurs flere måneder frem i tid. De fleste av oss har ikke ubegrenset med tid eller overskudd etter jobb. Og heller ikke penger. Så gjør det enkelt og greit for deg selv. Start med en halvtimes kursing, enten ukentlig eller daglig. Da har du ikke brukt masse tid, men du er i gang med noe. LinkedIN Learning har både korte og lange kurs i de fleste fagområder som data og jobbsøk. Folkeuniversitetet har korte kurs, på Facebook kan du finne grupper for alle interesser, dersom du lurer på hva som gjelder i din bransje.

Mangler fagbrev eller trenger påfyll? Finn fakta, filmer og artikler om yrkesfag på NHOs nettsider

Mer om emnet

Blogger

Alle blogger
Kontakt