Finn eller tilby jobb om høsten

Plutselig kommer den første morgenen med kald høstluft. Enten du ser etter, eller tilbyr jobb, starten på høsten er en god tid.

Hvorfor høsten er bra for både jobbsøkere og tilbydere

Sånn som sommeren har vært, har mange av oss fylt opp D-vitaminlagrene i løpet av sommeren. Noen av oss har til og med hatt fri, tid til å stoppe opp og tenke, kanskje fått en pause i tidsklemma. Det gjør høsten til et godt tidspunkt for alle som vil gjøre endringer. Hvis du er i en jobb du elsker, gratulerer! Hvis ikke, let etter og finn en jobb du kan bli glad i. Eller hvis du sitter på andre siden av bordet – søk enten direkte etter folk, finn noen internt eller bruk Barona. Slik fikk vi tak i en ny ressursperson til Forenom på rekordtid.

Hverdagen har startet igjen. Du er ikke lenger garantert sitteplass på bussen. Togene står, som vanlig, men forsinkelsene føles enda mer prekært nå. Bilførere står i kø og trommer med fingrene på rattet. Det fine for både kandidater og jobbsøkere, er at høsten også er av en av de travleste periodene. Og i Norge har vi som kjent lav arbeidsledighet. Her er siste tall fra arbeidskraftundersøkelsen til SSB dersom du vil grave deg lenger ned i emnet. 

Det aller viktigste jobb-spørsmålet

Hvordan finner du veien inn i en ny jobb uten å rote deg langt ut på viddene? Eller skriver en annonse som tiltrekker rett kandidater? Start med å stille deg noen spørsmål:
Hvorfor søker du? Alternativt, for arbeidsgivere: hvorfor ser du etter folk?
Hva er din motivasjon? (Hva kan du tilby)
Hva gjør deg kvalifisert til jobben? (Hva trenger dere)
Hvilke egenskaper og erfaringer kan være en fordel for stillingen? (Hva ser dere etter?)

Jobb – på flere flater

Det er ikke alltid så lett å se seg selv utenfra. Snakk gjerne med en venn om dine sterke egenskaper og hva du kan bli bedre til. Og når du skal ut av komfortsonen og jakte etter jobb, er det lurt å ha en plan. Og sist, men ikke minst: let flere steder. Spør venner og bekjente, registrer CV-en din i ulike databaser og bruk sosiale medier.

Lik siden vår på Facebook. Her legger vi blant annet ut artikler om jobbsøk

Selg de bæra du har på jobbmarkedet

Selv om det er mange ledige stillinger akkurat nå, er det også mange som er ute i samme ærend. Men arbeidstaker/giver søker kanskje etter akkurat deg? Selg deg selv/bedriften og vis hva du er verdt. Eller for å si det som Stordalen: Selg de bæra du har. Det gjelder uansett om du er student, arbeidssøker eller trygt etablert i en jobb. Stor, veletablert kunde eller et lite oppstartsselskap.

Ingen jobb uten erfaring – og ingen erfaring uten jobb

En venninne og jeg skrev de siste sidene i bachelor-oppgaven vår rett før for en del år siden. Samtidig søkte vi jobber. Vi hadde livet foran oss og ringer under øynene. Venninnen min hadde  tunge sukk:” Men jeg føler meg så sliten akkurat nå! Da har jeg ikke lyst å gå i jobbintervjuer. Og dessuten så får jeg ikke jobb uten jobberfaring … Så hun utsatte. Og utsatte. Sommeren kom fort. Og forsvant.

Start med å lete etter jobb her. Vi har ledige stillinger innen bl.a. logistikk, salg og bygg og anlegg. Kanskje du finner noe (n)som passer for deg?

Du er mer enn din CV

Det ble august før venninnen min fikk fart på seg. Hadde hun tenkt seg om, hadde hun innsett at hun hadde kurven full av bær hun kunne selge : en blodfersk utdannelse, et friskt blikk på arbeidslivet og stor fleksibilitet.

Ungdomsledigheten øker fortsatt. Vi vil også oppfordre arbeidsgivere dere ute å vurdere å ansette noen som ikke har CV-en spekket med erfaring. Det gjorde DOKA. Nå har de Thomas. 

Og er du ikke student, men har vært ute en stund av arbeidslivet, betyr jo ikke at du aldri kommer deg inn igjen. Du er ikke bare studiepoeng og resultater. Du har garantert andre ting som du kan sette på CV-en. Og din fordel er at du kan starte raskt.Du bør derfor komme raskt i gang med å lete etter din nye jobb. I hvert fall hvis du har planer om å få deg jobb før alle trærne mister bladene sine og du sklir i dem.

Og snart er det jul også. Julemarsipanen kommer i butikkene allerede i oktober. Hadde det ikke vært fint å kunne dele den med gode kolleger?

Synes du CV er vanskelig? Legg mer innsats i en video for å skille deg ut. 

 

Mer om emnet

Blogger

Alle blogger
Kontakt