Skreddersy CV-en din

Hvis din jobbjaktstrategi består av å sende generelle søknadsbrev og samme CV til alle i vill hastighet, er det på tide å sette seg og tenke på tilnærming. Du bør skreddersy CV-ene du sender ut.

Å sende ut generelle søknader er ingen vits. Du kaster bort tiden din fordi rekruttere ser at du er demotivert. Uansett hvilken stilling du søker på, en CV uten målrettede søkeord blir aldri lagt på toppen av haugen. Det er langt bedre å plukke ut noen få jobber du kan tenke deg, og ta deg tid til å skreddersy og polere en førsteklasses søknad.

Sett deg i rekrutterernes sko

Rekrutterere og arbeidsgivere søker ikke bare folk som passer de grunnleggende kravene. De leter etter kandidater som er de beste eksemplene på de spesifikke ferdighetene rollen krever – eller noen som kan trenes opp til stillingen. Jo nærmere CV-en ditt er kulturen og egenskapene til selskapet, i kombinasjon med oppgitte ferdigheter, desto bedre er sjansene dine til å skille deg ut fra mengden. Å skreddersy din CV til hver jobb kan høres tidkrevende ut, men det forbedrer sjansene dine til å komme til intervju merkbart

Start med en generell CV

Du bør allerede ha en generell CV. Standardoppsettet ditt vil inneholde alt det grunnleggende som en arbeidsgiver eller rekrutterer vil være interessert i: nøkkelkvalifikasjoner; din detaljerte jobbhistorie, komplett med liste over oppgaver; og dine ferdigheter og prestasjoner. Denne malen er utgangspunktet, og ditt nøkkelverktøy når du går gjennom din karriere. Men her er saken: Du kan ikke sende generell versjon av CV til en arbeidsgiver. Din mal blir aldri perfekt tilpasset kravene til en jobb du søker på. Hver gang du søker på en jobb må du bruke malen som utgangspunkt og bygge videre på den generelle versjonen.

3 måter å skreddersy din CV på

Så hva er den beste måten å skreddersy ditt CV på til en enkelt arbeidsgivers behov? Her er tre måter å oppdatere CV-en din slik at den gjenspeiler jobbbeskrivelsen, selger deg og viser at du er kvalifisert for jobben.

1. Se etter nøkkelord og fraser

Hver jobbeskrivelse inneholder nøkkelord og setninger som beskriver stillingenes behov . Les igjennom annonsene og skriv nøkkelordene og setningene du finner på et eget stykke papir. Deretter grupperer du dem i følgende kategorier: personlige egenskaper, tekniske evner og arbeidserfaring. Når du har funnet ut hva arbeidsgiveren ønsker og hvordan de snakker om det, kan du ta med disse søkeordene og setningene i henhold til de relevante delene av ditt CV: henholdsvis oppgavene du har jobbet med, kompetansen og yrkeserfaringen din. Dette er er en god måte å skreddersy CV-en din.

2. Bruk tid på motivasjonsdelen

Din motivasjon må tilpasses hver jobb du søker på. Du må forklare leseren hvorfor du vil jobbe, ikke bare i denne bransjen, men med dette bestemte selskapet. Din personlige motivasjon må også gjenspeile de kvaliteter, egenskaper og erfaring som er angitt i stillingsbeskrivelsen. Hvis du kan, er det også verdt å tilpasse tonen i motivasjonen din til jobbeskrivelsen.

3. Gå over arbeidshistorikken din

Sist, du må polere arbeidshistorikken din. Ikke overselg deg selv eller finn på noe som ikke er sant – din arbeidshistorie må være nøyaktig – men du kan fortsatt presentere deg selv i det beste lyset som mulig. Fremhev oppgaver og prestasjoner som i stillingsbeskrivelsen og presenter relevant erfaring. Dette understreker hvor godt du passer til rollen.

Ved å ta deg tid til å skreddersy CV for hver søknad, sender du automatisk ut færre søknader per dag. Men dette er ikke en dårlig ting. Ved å målrette CV til en bestemt stilling og bedrift, har du en mye høyere sjanse til å komme til intervju for en stilling du egentlig vil ha. Kvalitet vinner alltid over kvantitet, så gi deg den beste muligheten til å skille deg ut. Ikke sikker på hvordan du kan skreddersy CV-en din til drømmejobben? Kontakt Barona i dag, og la oss hjelpe deg med å finne drømmejobben din.

Nyeste blogger

Blogger

Alle blogger
Kontakt