5 tips til hvordan du kan snike i jobbsøkerkø

Frøydis Rørvik | 16.3.2018

Har du sendt mange jobbsøknader og ikke hørt noe? Begynner du å bli lei og tenker «hvor vanskelig skal det egentlig være å få seg jobb?» Vi har satt opp 5 råd til deg for å gjøre prosessen lettere for deg som står i jobbsøkerkø.

Du har kanskje funnet oss via sosiale medier: på Facebook, LinkedIN, YouTube eller Twitter? På FB deler vi jevnlig innlegg om hvordan det er å jobbe hos oss, tips og råd til hjelp som jobbsøker og små glimt fra hverdagen til et bemanningsbyrå. Følger du oss her, får du et forsprang på alle de andre som søker jobb.

Sjekk Ledige stillinger hos Barona og se om du finner noe interessant

Du kan også sende inn en åpen søknad dersom du ikke finner som passer din kompetanse og ønsker. Vi får stadig inn nye stillinger, og ikke alle jobber blir lagt ut på nettsiden med én gang. Hvis du legger inn en åpen søknad, øker sjansen for at vi finner nettopp deg når vi får inn nye oppdrag.

Spør oss på Messenger, mail eller ring til ansvarlig rekrutterer

Dette står ofte oppgitt i stillingsannonsen. Husk å ha noen spørsmål klare, det hjelper oss å hjelpe deg. Det er flere grunner til at det kan lønne seg å kontakte oss: Vi legger ikke ut all informasjon i annonsen. Du kan få svar på mer detaljerte spørsmål du har om arbeidstid, lønn og andre betingelser og raskere avklare om dette er noe for deg. Siden det er mange som kontakter oss om jobb, kan du skille deg positivt ut ved å kontakte oss på forhånd.

Ha CV klar på forhånd eller lag en CV

Denne trenger ikke være på mer enn 1-2 sider. Og av og til holder det med en ½ side hvor du svarer på jobbannonsen. Se tips til hvordan du setter opp en CV her. For ordens skyld, her er en oppsummering: Skriv en kort oppsummering på 3-4 avsnitt om hvilken jobb du søker, erfaring du har som passer og vær særlig obs på kravene som står i stillingen. OBS: Hvis du søker på en konkret stilling, skiller annonsen mellom «må» og «bør»-krav.

Lag en videopresentasjon av deg selv: rykk frem i køen

Å lage video er forholdsvis nytt i Norge, men blir mer og mer vanlig. Flere av våre kandidater har fått jobb på denne måten, f.eks. Raul Perez. Se video  på YouTube her. Det er spesielt nyttig for deg som er i tvil om du behersker et språk godt nok for en spesifikk stilling. På en video kan du vise det til en arbeidsgiver. Våre tips til deg som vurderer dette:  1) Finn et rom/område med godt lys hvor du ikke blir forstyrret 2) Sett deg foran en vegg eller lignende med rolig bakgrunn. 3) Gjør det enkelt. Film med mobil som du setter fra deg opp mot noe slik at du har hendene fri. Trykk på «Record».

Ta kontakt etter en uke eller to dersom du ikke har hørt noe

Det kan være en genial måte å rykke fremover i køen på, fordi vi kan ha fått ny informasjon om stillingen siden du søkte. Det er ikke så mange som gjør dette, så dette er din sjanse til å tre fram fra massene. Dessuten er det lettere for rekrutterer på bli obs på nettopp deg og hva du kan bidra med. En annen fordel med å gjøre dette er at du kan få svar på hvorfor du ikke er aktuell for akkurat denne stillingen. Det er kjipt å få avslag, men uvisshet er kanskje enda kjipere? Vi håper at nettopp DU kontakter oss.

 

Mer om emnet

Blogger

Alle blogger
Kontakt