Hvordan utnytte en pause fra arbeidslivet

Hatt et avbrekk fra arbeidslivet? Ikke få panikk, kanskje det var nødvendig. Slik bruker du pausen godt mens du leter etter ny jobb.

Lær av pausen fra arbeidslivet

I løpet av tida uten jobb kan du ha lært deg en rekke ting, avhengig av hva du gjorde. En av de beste tingene du kan ta med deg, er kunsten å ta vare på deg selv. Midt i hverdagen er det lett å glemme at både helse, fritidssysler og relasjoner er viktige. Noen ganger trenger man en pause for å innse hvor mye disse tingene betyr.

Finn ut hva som betyr mest

Du kan ikke ofre viktige ting når du kommer tilbake til jobb. Du må ha en balanse mellom privatliv og jobb. Hvis du har blitt mer avslappet eller fått mer overskudd mens du var borte, trenger det ikke å bety at jobben i seg selv er dårlig. Kanskje du først nå har fått en sjanse til å finne ut hva som betyr noe for deg og lade opp?

Lad batteriene i pausen

Kroppene våre er batterier. Hvis vi ikke lader dem opp jevnlig, brenner vi ut. Nok søvn, noenlunde sunt kosthold, meditere eller å trene er alle gode måter å lade opp. Innarbeid god selvhjelp i arbeidslivet og du vil dra nytte av det i mange år fremover. Hvis du ikke tar vare på deg selv blir det vanskeligere å jobbe godt og nå målene dine.

Ta med deg det du har lært

Hvis du har fått kontakt med gamle venner, fått nye, sett mer av familien din eller prøvd ut nye hobbyer, gjør en avtale med deg selv om å fortsette langs det sporet. Balanse ser ulikt ut for alle. Kanskje du kan bli mer effektiv på jobb slik at du ikke mister kontakten med hjemmet? Kanskje du kan komme på jobb tidlig for å unngå å måtte jobbe sent på kvelden.Uansett hva du har lært fra pausen, ta det med deg tilbake på jobb.

Hold kontakten i løpet av pausen

For ikke å føle deg helt ute av det, kan det være verdt å ta igjen litt av det tapte før du kommer tilbake. Les deg opp på trender i bransjen. Du kan også sette opp Google Alerts for å få e-postoppdateringer på nyheter relatert til din bransje. Hold kontakten med kollegaer, spesielt når du er klar til å komme tilbake. Enten gjennom sosiale medier, WhatsApp, lunsjtreff eller via telefon. Dette hjelper deg med å holde deg informert om hva som er nytt i din bedrift. Og du kan bli varslet om endringer i prosjektene eller stillingen din før du kommer tilbake.

Puss på ferdighetene dine

Lite brukte muskler trenger å trenes opp igjen. På samme måte må du begynne å teste hva du kan før du kommer tilbake. For eksempel: Hvis du er en selger, bør du sette deg inn i produktinfo og begynne å øve på salgspitchene igjen.  Tida før du går tilbake til jobb kan også være den ideelle tiden å forbedre dine eksisterende ferdigheter eller opparbeide deg nye. Lytt til podcaster, sjekk ut webinarer, eller les bøker relatert til faget ditt. Å utvide kompetanseområdet ditt kan øke selvtilliten og styrke din eksisterende kunnskap.

Planlegg fritida di

Uansett årsaken til at du tok pause, det var der fokuset ditt skulle være. Så hvis du holder kontakten med kollegaer eller holder tritt med bransjen mens du er ute av jobb, ikke glem å sette av tid til deg selv. Sett av tidsbestemte samtaler med kollegaer med en klar start og slutt. Lytt til podcaster eller webinars når det passer deg, i stedet for å planlegge rundt denne researchen.

Ikke sett for store krav til deg selv

Husk at å holde kontakten med kolleger og holde deg kunnskapsrik om din bransje, ikke handler ikke om å være oppdatert på absolutt alt. Ingen forventer at du skal være oppdatert på alt som skjer i ditt fravær mens du fortsatt er borte. Lær å kontrollere det du kan, og slipp resten. Når du er klar til å komme tilbake til jobb, blir det viktigere å oppdatere ferdigheter og kompetanse. Og hvis du er klar til å gå tilbake til jobb, men vil gjøre noe annerledes eller finne en bedre rolle i din bransje, er det nå en fin tid å snakke med Barona, slik at vi kan hjelpe deg med overgangen til drømmejobben din.

 

 

Nyeste blogger

Blogger

Alle blogger
Kontakt