Intervjutips - Barona.no

Les her: Temaside om koronavirus (Covid-19) med anbefalinger og informasjonsmateriell

Les her: Temaside om koronavirus (Covid-19) med anbefalinger og informasjonsmateriell

Intervjutips

Tips om hvordan du gjennomfører et godt intervju

Har du blitt invitert til intervju? Gratulerer! Da trenger du kanskje noen tips om hvordan du kan gjennomføre et godt intervju. Du har kanskje aldri vært i et intervju eller var det for en stund siden? Har du muligens vært i et intervju, men ikke gått lenger og lurer på hva du kunne gjort bedre? Vi har listet opp noen effektive og anvendelige tips vi håper kan hjelpe deg med å gjennomføre et virkelig godt intervju.

Les videre og forbered deg

Før et intervju er det ofte nervøst, og det kan derfor være bra å forberede seg ved å lese om selskapet og utarbeide svar om tidligere kvalifikasjoner. Et godt grunnlag for forberedelsene dine er å lese deg opp på den aktuelle stillingsannonsen. Den angir hvilke oppgaver tjenesten inneholder, hvilken kunnskap som kreves og personlige egenskaper som ønskes. Med det som grunnlag kan du tenke konkrete eksempler på dine tidligere erfaringer som samsvarer med rollen. Det er også bra hvis du leser om selskapet og hvordan det er å jobbe der. Det kan hjelpe deg med å svare på hva du vil legge til selskapet.

Førsteinntrykk 

Du kan allerede være nervøs før intervjuet, så unngå unødvendig tidspress og gå til intervjuet i god tid. Sørg for å komme i tide! En sen ankomst gir ikke et godt førsteinntrykk, men hvis du er imot mistanke, så ringer du og kunngjør det og beklager når du møter personen. Sørg for at du vet navnet på personen du skal møte som du hilser pent med jevnt håndtrykk og øyekontakt.

Kleskode 

Prøv å matche din bekledning med kleskoden til selskapet du skal på intervju med. Hvis du ikke kjenner kleskoden, er det bedre å være litt finere påkledd enn omvendt. Det signaliserer at du er seriøs og tar intervjuet på alvor. Men det er selvfølgelig viktig at du føler deg komfortabel i klærne. Pass også på at du tar av deg yttertøyet, det gir et stressende inntrykk hvis du holder det på. Slappe av

Rekruttereren vet at det kan være litt nervøst å bli intervjuet. Nervøsitet viser bare at du tar intervjuet på alvor og at rekruttereren skal få et godt bilde av deg. Ta deg god tid til å svare på rekruttererens spørsmål. Hvis du gir et svar som du synes er rart, eller ikke får det du egentlig mener, ta det med ro og prøv igjen. Det er greit å gjøre feil.

Hvordan svare på intervjuspørsmål

• Vær konkret og grei i svarene dine. Hvis du snakker for mye om ting, kan det oppfattes som usikkerhet, og rekruttereren kan ha vanskelig for å tolke om du har visse kvalifikasjoner eller ikke. Svar gjerne med konkrete eksempler hentet fra din tidligere erfaring.

• Legg vekt på styrkene dine, men vær også ydmyk med det du trenger å utvikle i deg selv.

• Tenk før du svarer. Et øyeblikks stillhet kan i mange tilfeller være bedre enn å gi et lite gjennomtenkt svar. Det at du kan takle stillhet viser også at du føler deg i kontroll over situasjonen, noe som viser selvtillit.

Stille spørsmål

Sørg for å lese om selskapet og stille spørsmål. Du har kanskje forberedt noen spørsmål før du kom til intervjuet eller spurt om noe du vil vite mer om under intervjuet. Selv om du allerede vet svarene på noen spørsmål – still dem uansett. Hvis rekruttereren føler at du er godt forberedt, vil hele intervjuet få et mer profesjonelt inntrykk.

Avslutningen på intervjuet

Mot slutten av intervjuet kan du spørre hvordan rekrutteringsprosessen ser ut. Det gir deg en tidsramme for når du kan forvente svar, og du vet hva neste trinn kan være.

Lykke til!