Innen utgangen av 2018 vil nesten alle strømmålere i Norge byttes ut med målere som kan avleses eksternt. For Aidon innebærer dette en fornying av 1,5 millioner målepunkter: Aidon leverer tjenester for måling av strømforbruk til mer enn halvparten av målepunktene i Norge. Barona sørger for problemfri produksjon av høy kvalitet gjennom hele prosjektet.

«I september 2010 begynte den første Barona-medarbeideren å arbeide sammen med oss i vår Vantaa-enhet. Ved juletider var det ti personer fra Barona som arbeidet sammen med oss. Nå er den første Barona-ansatte på oppdrag i Norge, hvor vi åpnet logistikksenteret vårt, Aidon Customization Centre, sommeren 2016», sier Petri Ounila, Head of Production hos Aidon Oy.

I Norge gjennomføres det nå en omfattende reform for smarte strømmålere som kan avleses eksternt, i tråd med EU-direktivet. Aidons kunder består av totalt 40 forskjellige kraftleverandører. Strømmålerne leveres i rasende fart, noe som fører til ca. 5 000 000 minutter med arbeid i løpet av prosjektet. I 2016 produserte Aidon ti ganger flere enheter for Norge enn året før.

Fire Aidon-ansatte og nesten 40 fra Barona arbeider med produksjonen. Barona har personalansvaret. «Meget god bemanningskontroll», sier Ounila.

Petri Ounila har vært spesielt fornøyd med Baronas kunnskap om felles forhandlinger. «Vi slipper å være i tvil eller stille spørsmål, Barona tar seg av alt.» Aidon bruker også Barona som rekrutteringspartner når de trenger dyktige medarbeidere til ulike roller.

Fleksibilitet ved driftstopper

Ounila sier at han er fornøyd med Baronas ekspertise innen deres felt. Baronas bemanningsløsning gir oss fleksibilitet, siden Aidons virksomhet varierer fra prosjekt til prosjekt.

«Vi har satt stor pris på Baronas ønske om å få ting gjort. Vi har klart å finne løsninger på alle problemene som har oppstått, og vi har hatt åpen dialog», sier Ounila.

Han forteller at den største utfordringen har vært å finne nok ansatte, spesielt i Norge. «Utskiftingen av ansatte er høyere der enn i Finland. Nå er situasjonen mer stabil, siden Barona sendte en person til Norge for å arbeide. Vi har samarbeidet med denne personen i mange år.»

Barona er ikke nødvendigvis den rimeligste partneren, men Ounila mener at det ikke alltid lønner seg å gå for den laveste prisen. Det er totalpakken som betyr noe.

Ved årsskiftet tas et elektrisk verktøy i bruk for å gjøre det enda enklere å planlegge bemanningen. Barona vil også levere et stemplingsur som registrerer de ansattes arbeidstid. I tillegg har Barona hatt muligheten til å tilby overnattingsmuligheter via Forenom.

Kjemien er på plass

I Norge arbeider det mennesker fra 14 forskjellige land. «Det tar litt tid å tilpasse seg», sier Ounila og peker på kulturforskjeller og også personkjemi. De ansatte er opplært til en åpen og ansvarlig arbeidskultur. Hos Aidon bruker de ikke den tradisjonelle «sjef og undersått»-mentaliteten. Alle har frihet til å arbeide individuelt. I følge Ounila har det blitt satt sammen funksjonelle team med de riktige skiftordningene.

«Det er godt miljø ved arbeidsstasjonene, og driften har vært god. Vi har fått dyktige medarbeidere fra Barona», sier Ounila. «Alt er slik det skal være.»

INFORMASJON: AIDON

Aidon er en ledende nordisk utvikler og leverandør av løsninger for smart strømmåling og intelligent nettverksbruk. Aidons avlesningssystemer og enheter for strømtjenester er basert på åpen arkitektur, og de brukes allerede ved mer enn 1,5 millioner målepunkter i Norden. I Norge implementerer Aidon nå en reform for fjernavlesning av strømmålere for å måle strømforbruk og overvåke strømnettet. Sluttmonteringen av enhetene gjøres ved Aidons logistikksenter, og derfra leveres de til norske kraftleverandører, før de så blir montert hjemme hos kundene. Prosjektet skal vare til utgangen av 2018. Aidon ble etablert i slutten av 2004. Firmaet har kontorer i Jyväskylä i Finland og i Asker i Norge, samt i Täby i Sverige. De har logistikksenter i Bærum i Norge og i Vantaa i Finland.

Nyeste prosjekter

Tilbake til prosjekter
Kontakt